Projectdetails

Inzender
Bakkermeesterschilders, Laren (NH)
Categorie
Onderhoudschilderwerk
Editie
SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

De oorspronkelijke opdracht was het schilderen van deze woonboerderij met bijgebouw in Laren (NH), waarbij de uitstraling van de boerderij van ouderwets naar modern moest worden gewijzigd. Het object is een woonboerderij uit 18e eeuw, waarvan oorspronkelijk een deel bestemd was voor de boerenfamilie en een ander deel (de 'deel') als stal voor runderen. De boerderij is later aangepast naar een woonboerderij met bedrijfsruimte. In 2019 is de bedrijfsruimte omgezet naar woonruimte. Het project betreft het schilderen van de buitenzijde van de woonboerderij met name ramen, deuren en kozijnen. Ook het schilderen van muurankers, spatranden en stalramen behoort tot het project. De kleurwijziging van het object was de grootste uitdaging omdat de stijl gewijzigd werd van ouderwets naar modern.