Projectdetails

Inzender
Bas Onderhoudsbedrijf, Amsterdam
Categorie
Onderhoudschilderwerk
Editie
SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Deze woonark, gelegen in Amsterdam-Noord heeft een ware transformatie ondergaan. Hiervoor zijn de kleuren g0.05.85, q0.05.10 en b6.45.15 ingezet. De bedoeling was alles zwart en zo veel mogelijk de uitstraling van als een 'spiegel'. Deze uitdaging hebben wij aangenomen en naar mijn mening waargemaakt. Ik heb hiervoor wel deuren geschilderd die als eindresultaat leken op een spiegel, maar nooit eerder een volledig project onder handen gehad dat moest blinken als een spiegel. Ik heb het werk als hoofdaannemer samen met nog een zzp-er uitgevoerd. Alle houten ondergronden zijn schoongemaakt en ontvet en daarna terug geschuurd tot korrel p400 met een stofafgezogen, excentrisch-roterende schuurmachine. De systeemopbouw was drie lagen of meer. Rondom de ark hadden we slechts 80 tot 100 cm ruimte om onze werkzaamheden uit te voeren. Aan de zijkanten van de ark zaten er raampartijen op de eerste verdieping. Die schilderen was een extra uitdaging, aangezien de ark is omgeven door water.