Projectbeschrijving

Inzender: Dofine, Winschoten
Categorie: Restauratie/decoratieschilderwerk

Terra Nova was oorspronkelijk een landgoed aan de rivier de Vecht. Op het nieuwe land werd in 1912 een Noors houten huis gebouwd waar in 1935 het stenen huis omheen werd gebouwd. Inmiddels heeft het patriciërs huis op zijn beurt weer plaatsgemaakt voor een eigentijds landhuis. Het werk bestond uit kleur- en interieuradvies voor zowel het interieur als het exterieur van villa Terra Nova. Tevens adviezen en begeleiding bij de bouw. Zowel binnen als buiten zijn verschillende producten en technieken toegepast. Zoals minerale pleisters, decoratieve technieken, vloerafwerkingen, Marrokaans gutswerk, schilderwerk, behangwerk, art walls en oxiderend stuc.

Motivatie

Alles van Dofine komt samen in dit project: pure materialen in combinatie met creativiteit en exclusiviteit. Alle wanden in deze woning zijn onder handen genomen. Stuk voor stuk tailormade decoratieve wandafwerkingen die goed op elkaar zijn afgestemd, waardoor er een spannend geheel ontstaat. Ook de buitengevel is bijzonder. Het houten pand is omgeven door een betonnen skelet dat wij hebben mogen restylen met metaalstuc dat we hebben laten oxideren. Daardoor gaat het pand op in de natuur, alsof het er altijd al heeft gestaan. In dit project hebben wij onze krachten op topniveau kunnen tonen.