Projectdetails

Inzender
Coenraad Bot Vakschilder, Den Helder
Categorie
Onderhoudschilderwerk
Editie
SchildersVakprijs 2018

Projectbeschrijving

De Princenkeet is een paviljoen aan de Strandslag bij Kleine Keet en Groote Keten. Een pand dat deels uit steen is opgetrokken en deels gepotdekselde rabatdelen bevat. Onze taak was de verfsystemen van dit, aan de voet van het duin gelegen, horecabedrijf opnieuw op te bouwen (2,5 beurt). Het bestaande hout is gedeeltelijk kaal gemaakt, waarna houtrotreparaties en, indien nodig, deelvervanging plaatsvonden. Door de locatie bij zee is het pand onderhevig aan alle weersinvloeden en niet te vergeten de schurende werking van zoutkristallen en het zand. De gebruikte kleuren zijn helemaal van nu en nodigen echt uit om binnen te treden. Het is een plaatje voor het oog geworden. Er is zowel machinaal als handmatig geschuurd. De grootste uitdaging was hierbij de structuur in het hout te behouden.