Dolf van Schaik Schilders mag zich overallwinnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2014 noemen. Het bedrijf schilderde en restaureerde de historische panden waarin het Waldorf Astoria Hotel Amsterdam gevestigd is. Andere prijzen waren er voor Bouwhuis & Journée, Lindhout Schilder -Vastgoedonderhoud, Ben Sosef Schilderwerken en Hartman Totaalonderhoud.

schildersvakprijs 2014
Alle genomineerden en winnaars van de Nationale SchildersVakprijs 2014 op een rij.
Op de foto bovenin v.l.n.r.: Gert-Jan Lindhout van Lindhout Schilder – Vastgoedonderhoud, winnaar categorie Nieuwbouwschilderwerk; Jan van de Berg van Hartman Totaalonderhoud, winnaar Klanttevredenheidspluim; Peter Sandbrink van Manders Totaal Schilderwerken, genomineerd in de categorie Onderhoudsschilderwerk, Frank Buijtendorp van Frank Buijtendorp Restauratie-Decoratieschilder, genomineerd in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk; Hennie de Leur van Van der Gun Schilderwerken, genomineerd in de categorie Nieuwbouwschilderwerk; Sander Rosendaal van Rosendaal schilderwerken, genomineerd in de categorie Nieuwbouwschilderwerk; Nanon Journée van Bouwhuis & Journée, winnaar in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk; en Michiel van de Laar van Restauratie-Atelier M. van de Laar, genomineerd in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk. Onderin v.l.n.r.: Paul en Corno Sosef van Sosef Schilderwerken, winnaar Publieksprijs; Wim Keet en Jos Koopmanschap van Schildersbedrijf Dolf van Schaik, winnaar in de categorie Onderhoudsschilderwerk en winnaar van de Overall Juryprijs; en Aafje Bouwhuis van Bouwhuis & Journée, winnaar in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk.

Een rijtje van zes monumentale panden aan de Amsterdamse Keizersgracht staan er van de buitenkant gezien al prachtig bij. Maar achter hun gevels is iets heel bijzonders gebeurd: een voormalig bankkantoor is er veranderd in een groot, chique hotel in de topklasse, het Waldorf Astoria Hotel, dat dit jaar zijn deuren opende.

Overall winnaar

Ook topklasse leverde het Hilversumse bedrijf Dolf van Schaik Schilders. Het bedrijf bracht vliesbehang aan, restaureerde oude wandbespanningen en antiek krullerig stucwerk en schilderde het enorme pand van binnen en van buiten, inclusief de historische stijlkamers. Op gezag van een deskundige vakjury werd het project overallwinnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2014, waarvan de uitreiking op 4 november plaatsvond in het hoofdkantoor van Mercedes Benz in Utrecht. De vakjury spreekt in haar rapport van een ‘hoog kwaliteitsniveau op alle fronten (…) een kwaliteitsniveau (..dat..) niet op voorhand van een algemeen schilders- en onderhoudsbedrijf wordt verwacht, terwijl dat misschien eigenlijk wel zou moeten’. Dolf van Schaik won met dit project ook in de categorie Onderhoudsschilderwerk.

Decoratieschilderwerk

Winnaar in de categorie Decoratieschilderwerk zijn Aafje Bouwhuis en Nanon Journée (uit Arnhem en Zwolle). Zij herdecoreerden met een team van specialisten het interieur van de Walburgiskerk in het Achterhoekse plaatsje Netterden en brachten het terug in de staat zoals architect Pierre Cuypers het ooit bedoeld had.

Nieuwbouwschilderwerk

In de categorie Nieuwbouwschilderwerk won een particulier project. Een stadvilla in Goes moest van binnen zowel als van buiten ‘dertiger jaren’-stijl uitstralen. Lindhout Schilder – Vastgoedonderhoud in Bergen op Zoom schilderde het hele pand van binnen en van buiten op zeldzaam hoog niveau. Binnen werden gerolde oppervlakken nagestreken met de kwast, om muren en kozijnen een ouder aanzien te geven.

Publieksprijs

Het publiek stemde in overgrote meerderheid op Ben Sosef Schilderwerken in Honselersdijk dat het middeleeuwse Gemeenlandshuis in Maassluis van een nieuwe verflaag voorzag. Sosef won zo de Publieksprijs.

Klanttevredenheidspluim

Nieuw in deze zevende editie van de Nationale SchildersVakprijs was de Klanttevredenheidspluim. Het onderzoekssysteem SchilderKTV hield een enquête onder de opdrachtgevers van 31 voorgeselecteerde inzendingen. De opdrachtgever van Hartman Totaalonderhoud uit Wateringen, de Rijksgebouwendienst, bleek het meest enthousiast over de dienstverlening en de geleverde kwaliteit. Hartman schilderde de gebouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, aan het Binnenhof in Den Haag.

De Nationale SchildersVakprijs is een initiatief van Eisma Bouwmedia, uitgever van onder veel meer Eisma’s Schildersblad, SchildersVak.nl en SchildersVakkrant.

De prijs heeft tot doel de discussie over kwalitatief goed schilderwerk te bevorderen door bijzonder schilderwerk te belonen. Nadere informatie en foto’s van de uitreikingsavond vindt u op www.schildersvak.nl.

Bekijk hier de video’s van de genomineerde projecten:

Hieronder de 9 genomineerde projecten van 2014:

[symple_portfolio count=”-1″ columns=”3″ pagination=”false” filter=”true” thumbnail_hard_crop=”true” thumbnail_height=”” title=”true” details=”false” category_id=”” tag_id=”14″]