Winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2016

Lees hier het nieuwsbericht over de uitreiking van de Nationale SchildersVakprijs.

Projectomschrijving

Het pand in Cuijk is oorspronkelijk 100 jaar oud, maar volledig in originele staat herbouwd, waarbij als contrast een moderne aanbouw is toegevoegd. De realisatie van de wederopbouw van deze woning heeft meer dan 5 jaar in beslag genomen. Samen met 2 collega’s is in de laatste 2,5 jaar zowel het binnen- als het buitenschilderwerk uitgevoerd. Om het authentieke schilderwerk te benadrukken, zijn alle houtonderdelen strak geschilderd met de kwast. Per ruimte is veelal een specifieke kleur gekozen en alles, zowel de muur- als lakverf, is in ultra mat uitgevoerd. Daarnaast veel aandacht voor wandbekleding in diverse ruimtes.

 

Motivatie inzender

Het is een knap samenbrengen van klassiek en modern schilderwerk, zowel binnen als buiten. Dit project gaf mij de kans om mijn vakmanschap en perfectionisme te tonen met betrekking tot de vele facetten die het schildersvak met zich meebrengt. Samen met de interieurvormgever Marie-José begeleidde ik de opdrachtgever in het enorme keuzeproces van materialen, kleuren en technieken. Kosten noch moeite werden gespaard. Een groot compliment gaat naar de opdrachtgever die ons veel vertrouwen, waardering en ruimte gaf. Omdat er geen kant en klaar plan lag, en er geen deadline was, ontwikkelde de vormgeving zich op een creatieve wijze, volledig naar de smaak van de opdrachtgever.

17 reacties

 • Heb twee en half jaar met Mark samen gewerkt ik ben de installateur bij dit project heb hem leren kennen als echte vakman maar nog meer als een prachtig mens die ons ook de nodige ruimte gaf om ons werk te doen ik kijk met veel plezier terug op onze samen werking en eens hem succes in deze wedstrijd

 • Wij hebben de woning mogen bekijken. Wat een enorm vakwerk. Wij vielen van de ene verbazing in de andere. Nog nooit zo iets moois gezien. Alles klopte gewoon. Hierdoor hebben wij mark ook onze woonkamer laten doen. En in 1 woord. ……Super. Dank je wel nogmaals.

 • Ik heb als interieur vormgever in dit zéér bijzondere project nauw samengewerkt met Mark.
  Het was meer dan een fantastische samenwerking!
  Ik heb bijzondere
  ” gewaagde” kleuren & behang in dit project gebracht.
  Niet alleen zijn schilderwerk maar ook zijn behang kwaliteit is uitmuntend!
  Mark staat open voor nieuwe technieken, denkt & zoekt mee naar oplossingen.
  Gewéldige vakman!

 • Heb het project met veel bewondering bekeken. Viel van de ene verbazing in de andere. Wist niet dat schilderwerk zo’n breed vakgebied kan zijn. Mark heeft veel oog voor details, zijn perfectionisme en passie voor het vak is direct duidelijk. Bovendien is hij in staat om op een persoonlijke en creatieve wijze mee te denken met opdrachtgevers en vele andere collega’s. Mark veel succes!

 • Als leverancier en liefhebber een aantal keer op dit bijzondere project gaan kijken. Alles perfect tot in detail bedacht en met veel passie en vakmanschap uitgevoerd. De foto’s zijn mooi maar het resultaat in real life is zoveel mooier.

  Succes Mark!

 • Allereerst gefeliciteerd voor alle voor-geselecteerden en toekomstig genomineerden van de prestigieuse schildersvakprijs!

  Ik heb mogen meewerken met Mark van Boxtel schilderwerken aan het woonhuis in Cuijk. Wat dit een uniek project maakt,
  is absoluut de afwerking in alle facetten van het interieur. Het stucwerk, het timmer/houtwerk, de betegeling, en binnen onze
  discipline het behang- en schilderwerk. Het grenst…en dat klinkt pompeus, maar het was de wens van de klant: perfect strak
  schilderwerk. Zo’n project is er een van de catergorie “once in a lifetime”. Over alles is nagedacht en er zijn afwerkingen
  die zo arbeidsintensief zijn geweest…je kunt blijven kijken en je verbazen over hoe de afwerking is. Van de gipsen lijsten
  op het plafond en muren, het zeer hoogstaande behangwerk, de sierlijsten en plinten, een plafond met onzichtbaar weggewerkte
  glasfiber lichtjes om fonkelende sterren te imiteren, in het plafond weggewerkte gordijnrails die binnenin tevens zwart geschilderd
  zijn, superstrakke gerolde plafonds, kitwerk, naden tussen handgemaakte tegels…hier heeft alles heeft een verhaal bij zijn afwerking.
  Ik hoop van harte dat de jury dit zal zien, voelen en waarderen met een zeer gegunde prijs en erkenning voor dit vakwerk.

 • Ik heb dit project niet gezien maar ken het alleen van de enthousiaste verhalen en de foto’s die ik zo nu en dan te zien kreeg van mijn broer. Op deze foto’s viel mijn mond al vaak open van verbazing zo mooi en tot in detail het allemaal geworden is. In een woord TROTS ben ik op mijn broer. Maar dat hij een vakman is weet ik natuurlijk al jaren hij schilderd bij mij ook alles van binnen en buiten en ben daar altijd heel blij mee vooral het kitwerk is SUPER.
  Mark succes met deze wedstrijd. XXX

 • Wij als stukadoors ( coöperatieve-stukadoors.nl) hebben dit prachtige en unieke pand van stucwerk voorzien, van kelder tot buitenwerk. Wij als stukadoors werken al ruim 10 jaar intensief samen met Mark en zijn collega’s. Deze samenwerking is voor ons goud waard. Nog nooit een schilder ontmoet die met zoveel toewijding het eindresultaat tot een feest voor het oog maakt . Foto’s blijven foto’s , woorden blijven woorden. Het pand bezoeken zal elke vakman en liefhebber versteld doen staan van het niveau wat hier gehaald is. Mark, namens Gerard en Bart , succes !!!

 • Mark heeft recent onze saaie witte muren, kozijnen, radiator en deuren in de woonkamer en keuken omgetoverd tot een super mooi geheel, perfect passend bij onze vloer en meubels. Wat een vakman!!!!!! Nog elke dag zijn wij blij met onze donkergrijze muren en deuren en kozijnen die in dezelfde kleur matte verf geschilderd zijn, zo mooi. We hebben het al héél vaak gezegd Mark maar nogmaals hartelijk dank, gr Paul & Linda

 • Als iemand de nationale schildersvakprijs verdient is het Mark. Ik ken hem als een echte vakman die met liefde voor het vak ieder project, groot of klein, tot een zeer hoog afwerkings niveau oplevert. Gefeliciteerd met deze nominatie.

 • Trots op mijn vriend! Echt met hart en ziel, en vooral heel veel plezier gewerkt aan deze klus.
  Samen met Bas en Marie-José, Maikel en Ray, Bart en Gerard, Ben en nog zoveel andere vakmensen, die dit project allemaal tot op de puntjes perfect hebben afgewerkt en afgeleverd.
  Blij dat Mark in dit project zijn kunnen en kennen heeft mogen laten zien! Ik vind dat hij het zeker verdient om de nationale schildersvakprijs te winnen!

  Liefs,
  Claud, Diri en Do

 • Allereerst al gefeliciteerd met je nominatie. Enkele jaren geleden heb je bij mij in huis het schilderwerk uitgevoerd. Toen was ik ook onder de indruk van de wijze waarop jij je beroep uitoefent. Je stemt je advies af op de wens van de klant, je werkt nauwgezet, rustig en zorgt dat er zo weinig mogelijk overlast is. Daarnaast waardeer ik je als persoon om je ruime interesse, de passie voor je vak en je vakkennis.

 • Het resultaat van het uitgevoerd schilderwerk, zowel buiten alsook binnen, met alle disciplines erop en eraan doe je tekort wanneer je dit omschrijft. Je moet dit met je eigen ogen aanschouwen! Details zijn tot in detail uiterst vakkundig uitgewerkt.
  Mark was in mijn schooltijd al de beste en laat nu weer zien wat voor een vakspecialist hij is. Mark, mij zul je niet verassen want voor mij ben jij de beste. Ik hoop dat andere dat ook zien. Voor mij ben jij de winnaar. Alvast gefeliciteerd.

 • Mark heeft bij mijn Moeder de huiskamer gewit na een lekkage.
  Professioneel gedaan en er moest alleen een en ander afgedekt worden en niet te veel verschoven e.d.
  Perfect, alles was gewoon achteraf keurig schoon en hardstikke mooi gewit.
  Succes ! De prijs is je van harte gegund !

 • Wat geweldig dat Mark deze prijs gewonnen heeft. Hans en ik gunnen het hem, omdat hij, zolang we hem kennen zeer vakkundig en perfect gewerkt heeft. Hij heeft deze prijs écht verdiend, want zoals Mark zijn ziel en zaligheid in zijn werk legt, dat kom je maar weinig tegen. Nogmaals SUPERgefeliciteerd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *