Projectomschrijving

Een groot aantal historische ruimten is teruggebracht in de authentieke stijl van 1899. Restauratie/conservatie van onder andere de stijlkamer (salon), trouwkamer (woonkamer) en serre, tuin-(eet)kamer en de centrale hal met trapopgang en 1e verdieping. Dit na uitgebreid onderzoek in archieven en met een scalpelmes naar de aanwezige kleuren en afwerklagen. Op sommige plaatsen is reconstructiewerk toegepast. Het houtwerk is gepatineerd en geklopt. Er is intensief onderzoek gedaan naar de historische behangsels, opnieuw jute, grondpapier en papierbehang aangebracht. Het behangsel in de trouwzaal is beschilderd en voorzien van goudbanen met eigengemaakte verf, naar gevonden oorspronkelijk behangfragment.

Motivatie inzender

"De interieurelementen zijn tot in detail op elkaar afgestemd en vormen samen een harmonieus geheel. Een ‘Gesamtkunstwerk’. Wij waren hoofdaannemer van dit restauratieproject, waardoor je goed sturing kunt geven aan het proces. Kennis, kunde en vakmanschap van verschillende disciplines zijn samengevoegd. Er is samengewerkt met de architect, opdrachtgever, aannemer, timmerman, reguliere schilder en glas-in-lood restaurator. Tevens hebben studenten van het Cibap te Zwolle en St. Lucas te Boxtel, die de mbo-opleiding restauratie/decoratie volgen, meegewerkt."

Projectdetails

Inzender
Art-Decor Randolph Algera

Editie
SchildersVakprijs 2013

Categorie
Restauratie- en decoratieschilderwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *