Projectbeschrijving

Inzender: Dofine, Winschoten
Categorie: Restauratie/decoratieschilderwerk

In opdracht van Magchelina en Rob van der Valk hebben wij het ontwerp, schilderwerk en de decoratieve wandafwerkingen in en rondom de receptie bij Van der Valk Assen uitgevoerd. De wandafwerking achter de gouden trap heeft een basis van Italiaanse mineralen. Door een creatief en herhalend patroon toe te passen op deze wand ontstaat een unieke ‘eyecatcher’. De volgende onderdelen zijn door ons uitgevoerd: receptiebalie (tevens ontwerp), de gouden trap in messing coating, de unieke wandafwerking achter de gouden trap, Perle afwerking op het verhoogd plafond, de basiswanden rondom de receptie in Multiterra, de kolommen in Dofine Oldskool en de buitenwanden in Dofine Terrasvista.

Motivatie

Bijzonder is dat wij de totale restyling van de lobby mochten verzorgen. Samen met de opdrachtgever is een interieurontwerpplan gemaakt en daar hebben wij onze colour structuurpixels op losgelaten. Dit ‘moodboard’ geeft aan welke producten je zou kunnen gebruiken. In de lobby is een enorme diversiteit aan producten toepast, van pleisterwerk tot verschillende verfsoorten. Het gaat om handmade producten die op een vakkundige manier zijn verwerkt. Bijvoorbeeld de parelmoer verf op de balie, waaraan metaalpoeders zijn toegevoegd, waardoor een ‘blauwstaal look’ ontstaat. Een unieke combinatie van ontwerp, productkennis en applicatiekunde. De klant is actief betrokken in het creatieve proces en heeft zelf (team Magchelina en Rob van der Valk en Marije Janssen) de overige uitwerking qua interieur en inrichting van de lobby ter hand genomen.