Projectdetails

Inzender
Hagemans Vastgoedonderhoud BV
Categorie
Onderhoud/ renovatieschilderwerk
Editie
SchildersVakprijs 2017

Projectbeschrijving

Het wooncomplex aan het Masiusplein in Zevenaar bevat 169 zelfstandige seniorenappartementen en een aangrenzend een woon−zorgcomplex. Het is in 1997 gebouwd volgens de principes van ecologisch bouwen. Het is een zorgcomplex voor ouderen, met als maatschappelijke functie het samenbrengen van ouderen binnen en buiten de muren van de Pelgromhof. Het bijzondere complex kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. Het vegetatiedak, de weelderige binnentuin en het tijdens de nieuwbouw toepassen van natuurverven zijn daar voorbeelden van. Het gebouw en de appartementen kennen een zeer bijzondere kleurstelling, al vanaf de oplevering na de nieuwbouw. In 2016 was het schilderwerk en de kleurstelling toe aan een opfrisbeurt en modernisering. De architect heeft samen met de opdrachtgever een kleurenplan ontwikkeld en een voorselectie gemaakt voor kleurcombinaties. Een advies dat past bij de kenmerken van het gebouw maar ook de warmte uitstraalt, die prettig wonen mogelijk maakt. De keuze van kleuren en materialen heeft een grote invloed op het welbevinden en de vitaliteit van mensen. Alle bewoners zijn, tijdens een informatiemiddag, bij de kleurkeuze betrokken en in de gelegenheid gesteld een voorkeur aan te geven.