Projectomschrijving

Het betreft nieuwbouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, gelegen op het terrein van HAN Campus Nijmegen. De nieuwbouw omvat twee geknikte vleugels met daarin theorie- en praktijklokalen, kantoren, vergaderruimten en spreekkamers verbonden door een atrium en ‘opgetild’ boven een transparante onderbouw met daarin gevestigd een studiecentrum, collegezaal en kantine. Onder het bouwvolume bevindt zich een parkeergarage van drie lagen (ook geschilderd). In een apart bouwdeel bevinden zich twee gestapelde gymzalen. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door een hoog ambitieniveau qua duurzaamheid, zoals warmte-koudeopslag in de bodem, zonwering in de vorm van lamellen en PV-panelen in het glazen dak van het atrium.

Motivatie inzender

"Ook voor het schilderwerk is gebruikgemaakt van duurzame producten. Het kleurgebruik is modern en functioneel. Al het staalwerk is geschilderd en deels voorzien van brandwerende coating. Daar waar het kon, is gespoten, maar alle geluidsisolerende panelen zijn gerold om hun functie niet aan te tasten. De 18.000 m2 wanden zijn grotendeels voorzien van glasweefsel behang met als afwerking een slijtvaste en zeer goed reinigbare wandfinish (zijdemat). In de fel gekleurde trappenhuizen is een basiskleur opgezet en afgewerkt met drie lagen om alles goed dekkend te krijgen. Vooral de grootte van het project in combinatie met de beperkte doorlooptijd (zes maanden) betekende een forse uitdaging."

Projectdetails

Inzender
Rosendaal Schilderwerken,
Beek

Editie
SchildersVakprijs 2014

Categorie
Nieuwbouwschilderwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *