Projectomschrijving

Het pand, daterend uit begin 16e eeuw, was 9 jaar geleden voor het laatst behandeld. Hierdoor waren de lagen dusdanig gedegradeerd dat de sombere uitstraling van het pand reden was voor groot onderhoud. Tijdens de ondergrondinspectie bleken er een aantal grote houtreparaties nodig te zijn, welke op vakkundige wijze volledig zijn hersteld. Diverse stopverfnaden en kitwerk zijn vervangen. Extra onderzoek was nodig voor de traditionele kleuren, want het betreft een rijksmonument. Een systeem van 1,5 laag was voldoende om zijn volle glans terug te brengen en de laagdikte beperkt te houden voor een goede balans tussen verf en ondergrond.

 

Motivatie inzender

Het pand, nu restaurant Heuvel 11, heeft een bijzondere achtergrond. Het behoort met de naastgelegen gebouwen op het plein, genaamd De Heuvel, tot de oudste kern van Oosterhout. Aan de toenmalige herberg stond een gevangenis met een toren. Nadat de gevangenen ontslagen waren, gingen ze een drankje drinken in ‘De Vrijheid’. Het project is op een zeer hoogwaardig niveau afgewerkt met een gesiliconiseerde hoogglans lakverf, welke in de donkere delen de omliggende statige panden reflecteert. De volle glans terugbrengen was een extra uitdaging. Het pand vormt nu weer een geheel in het straatbeeld. Wij zijn trots daaraan te hebben mogen bijdragen.

Reacties

  • Wat een geweldige ervaring om mee te maken. De vele enthousiaste berichten via social media geven echt de stimulans en de erkenning voor kwaliteitswerk.
    Een spannende maar fantastische beleving.

    Bedankt allen voor de mooie en leuke reacties,
    wij genieten ervan !

    Huis in Stijl schilderwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *